Det är viktigt med regler, även för djur

Vi har två underbara djur. En bondkatt, Fröken Rut och en 15½ år gammal husky, Jango.

                                                                 


Tidigare fanns även westin, Julia. Men hon var gammal och efter nästan 14 år tog vi farväl, förra sommaren.



Vi tycker att det är viktigt med regler, för alla. Det är då man vet vad man har att rätta sig efter. Livet blir enklare så.

Djur ska leva och vara nära naturen. Man ska inte förmänskliga dem. (En liten mössa och halsduk kan de kanske ha i vinterkylan.)  De är närmare naturen än vi och ska få vara fria.

En katt ska således inte tro att våra sängar tillhör henne. En katt kan sova ute om nätterna eftersom katter är ett nattdjur. Jaga råttor och hitta sovplats utomhus är vad som gäller.

En hund kan lätt lära sig tomtgränsen och behöver inte vara kopplad/bandad om de fått fasta tyglar. Hunden kan strosa fritt och ligga på gräsmattan i solen och bara njuta av att göra som den blir tillsagd. Dessutom älskar hundar den friska luften och har absolut ingen längtan in.

En hund ska inte tigga och köket är en matlagningsplats för människor och där har hundarna ingenting att göra under själva matkoket. Hundar har inga som helst problem att förstå det om de har fått bestämda regler från början. Det gäller att visa vem som bestämmer och "var skåpet ska stå". Basta!



*


Nämen oj, vad är nu detta?
Fröken Rut  i sängen, både under natten och dagen.
Och på alla hårstrån runt omkring henne kan man förstå att det inte var första gången.
Hm....





Vad är detta för öron?




Jasså Jango... Med koppel och långt snöre eftersom grannen inte vill ha någon kanin-jakt på sin tomt. Han är liksom rädd om sin kanin och Jango är trött på att få sitta på landets alla polisstationer och vänta på att husse hittar honom. " Ibland är ju husse så seg att det tagit tre dagar innan han kommer och hämtar mig. Har han inget liv?", säger Jango och nickar glatt då han efter fem minuter  tröttnat på den friska luften och helst av allt vill ligga på mattan i hallen.

Nämen..... Köttfärs på bänken och en hund! nedanför?? I ett KÖK??
Hujedanimej...
Seså gå iväg med dig...
Schaaas...







Ja, vi har fått en prao i vårt kök, herr Jango och livet är inte alltid så lätt att rå på. Ibland måste man kanske ändra på sina principer och göra livet lättare för en själv och andra.
Det var dagens tips till en lyckad dag.
 












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0