Nu snurrar det fort


Nu är det knappt att nöjesfälten har värre attraktioner än vad jag genomgår.

gammal bild, ny snurr

Det händer såååå mycket men jag kommer inte ihåg vad. Vänta nu....
Jo, jag har ju varit på psykodynamisk kroppsterapi. Gå in och bläddra på hennes hemsida för jag kommer inte ihåg allt vad som sas.
www.kroppsvision.se
Men det var ett lyckat möte och jag ser fram mot nästa som är på torsdag.

Mitt stjärnljus har åkte till Oslo idag. Han ska jobba med något. Installationer tror han. Egentligen var det sagt att han skulle åka igår, söndag (fick jag veta i fredags). Då hade vi ju lite tid att planera, trodde jag. Det var då i ett lugnt ögonblick han råkade nämna att han skulle ha mat med sig, hade han blivit rekommenderad. Mat för 14 dagar!!!
Panik, vad skickar man med för 14 dagar?
Vad ska jag laga??
Hushkibidi....

Var fanns han när jag behövde

Hjälp, vi måste handla... Handla vad???
Ska åka och handla, paniken sprider sig. Den lugna fredagen får vänta. Det är då han säger, mitt stjärnljus: "Ja, just det jag måste ha arbetsbyxor också, elbrallor."
Vad i hela den är "elbrallor"? Är de självlysande, kanske? Finns sådana på Maxi? Knappast. Vilken tur att Järnaffären inte hunnit stänga.  De stängde ju inte förrän kl. 18 så vi hade 20 min. tillgodo.
Tjopp-tjopp, elbyxor, underställ och handskar, 800 kr. Klart färdigt.
ICA nästa.... Handla, handla, handla....
Magen knyter sig. Hungrig....
20.40 äntligen middag, rökta räkor (ovanliga och vanliga), aioli, ägg, majonnäs.... Ja, vad hittar jag i Luddes kyl? Jo, två öppnade tuber men den ena borde varit i soporna men fått ligga kvar i brist på handlingskraft, vilket jag kommenterar. Tro det eller ej men ur denna, absolut tomma tub, trycker Ludde ut två långa strängar. Var kom de ifrån? Han måste ha smygtränat på gymet.
Det är nu som samtalet kommer. Det är en av mina pärlor som ringer. Pärlan har kommit bort från sin mussla och mår riktigt dåligt. Samtalet varar i nästan två timmar. Jag kommer liksom av mig och får dåligt samvete över att jag känt panik för "elbrallor" och "14-dagars mat". Vad är det om man jämför?
Hur som helst måste kakan till lördagens tjej middag bakas. Det blev "Monas chokladkaka" som i mina ögon är "Mariannes chokladkaka". Hushkibidi... baka, baka, zooom, zooom, vispa slabba, kleta, slicka mmm... 

Inte den jag bakade men visst ser den här god ut?

Men vänta nu lite.... Var det inte mat jag skulle laga? 
Sms-kontakt med pärlan fram till 01.15, då jag tror att hon somnade.
*
Ut med chokladkakan för att kallna och disk, disk, in med receptet till thaimaten.
Det blev något med fläskfilé, kokosmjölk, kryddor och äggnudlar.
Förpackas, ut på svalning, in i frysen.
03.15 sätter sig Ludde och jag framför brasan och dricker ur vårt, nu ljumna, vita vin.

Nattsvart.

Vaknar vid 9-tiden. "Äter" frukost = kaffe. Måste bli bättre på frukost. Ludde äter med god aptit och jag ser hur han gör sina mackor. Chorizo, ajvar och lingonbär. Ingen liten sillbit idag. Annars kan det ligga en sådan och en skiva ost på med lite majonnäs också. "Faantastisk smaksensation", säger han. Ja, det är väl det, förstår jag. Jag bara undrar om hans smaklökar kanske är lite upp-och-ner-vända på något sätt. Man har ju i alla fall hört talas om människor som kan vara spegelvända. Undrar om de undersökt hur det kan vara med smaklökarna?

Själv har jag inga problem med smaklökarna

Det börjar bra

Jag nöjer mig med det lilla (obs koftan)

Okejdå, lite mer = mer nöjd

och lite till...

Hur som helst började jag laga mat. Tonfiskpasta som är sååå gott.
Laga, laga, laga... Hushkibidi zooom, zooom...
Ut på kylning efter att maten kommit i byttor. Jag gjorde tonfiskpasta för 16 personer. Lika bra, så finns det.
Måste hem och duscha. Undrar när tåget till Oslo går i morgon? Paniken sprider sig. Ringer Tim... Han svarar, yes!! Hans röst är lika cool som vanligt : "Nej, just det, tåget går på måndag", säger han så där lite apropå.
Jaha, ho-ho,hi-hi, ha-ha, "They're comming to take me away ha-ha, ho-ho, hi-hi, to the funny farm."
Just det, måste hem och fixa mig till tjejmiddagen. Ludde måste köra mig för jag har bilen hemma. Nu är det bråttom..... Pling-plong, på dörren. "Nämen hej Paul, så kul att du kunde komma just nu. När kom du hem? Gick resan bra? Bla, bla, bla. Vill du ha kaffe?"
Ludde, min älskling? Paul har kommit. Vill du också ha kaffe?
För du vet jag måste åka snart  (NU, NU, NU)
Jaha, kommer Daniel och Kakan också med fönsterrutan till ytterdörren? Ja, det är ju bra nu när det blir kallt men jag måste åka. Jag hinner inte annars. ja, jag ska säga till, till, till....
Tjopp - tjopp, in i bilen. Mobilen ringer. Det är mitt solljus som fått solförmörkelse på farmor. De två har befunnit sig på Hågelby julmarknad. Om jag har mycket att göra? Ha-ha, ho- ho, ja, det kan du ge dig på, varför undrar du? Har farmor tappat bilnycklarna? Kommer ni inte hem. Tror hon att nycklarna eventuellt kan vara hemma? (hur är det möjligt?) Välkommen till " the funny farm, farmor". Bilen står på Hågelby-parkeringen, har den tagit sig dit själv? Nej, jag kan inte hämta er, JAG HINNER INTE  (jag måste bli bättre på att säga ifrån) men gör det om ingen annan ställer upp.





Hej tjejer! Härligt att se er. Åh, så mysigt allt är... Nä, jag har faktiskt inte gjort något särskilt. Det är skönt att bara ta det lugnt på helgerna. Det är så körigt i veckorna. Ha-ha, ho-ho, hi-hi.

Stjärljus och månljus

När stjärnljuset är borta dansar månljuset på bordet.

Tack till Ludde, min älskling, som står ut när jag får panik.
Tack till Tim för att du är så cool och bara är....
Tack till Lotta som jag får träffa i morgon, igen. Ha-ha, ho-ho, hi-hi

så fin

Och tack till dig Tina som bara har förmågan, helt otrolig.

Jag älskar er sssååååå högt

Kommentarer
Postat av: din son

och tack till dig för att du finns :) det är bra i norge ringer om några dagar när jag fixat ett norge nr

2008-11-27 @ 22:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0